Nyaste iPhone en flopp?

Att iPhone 6 och iPhone 6 Plus kom att bli riktig succé på marknaden råder det inga tvivel om, framförallt inte när man ser till dess försäljningssiffror som redan första veckan var rekordhöga – men dess efterföljare, iPhone 6S, spås komma att bli en flopp.

iphone-6I september kommer Apples nya iPhone modeller att släppas, men enligt analytiker så förutspås att dessa kommer att bli en flopp, skriver tidningen MacWorld. Orsaken till detta uppges vara att dessa telefoner, som kommer att lanseras som iPhone 6S och iPhone 6S Plus, inte har samma dragplåster som dess företrädare vilka under det fjärde kvartalet såldes 74,5 miljoner exemplar av. Dessutom förutspår man att en annan orsak till flopp är att de nya telefonerna kommer ha en ny funktion vid namn Force Touch som känner av hur hårt användaren trycker på skärmen och därefter väljer vilken åtgärd som kommer genomföras, vilket man tror att kunderna inte kommer vara intresserade av. Men den största anledningen till en minskad försäljning är dock den ekonomiska turbulensen i Kina som kan komma att påverka försäljningen negativt.

Behåll din nuvarande iPhone 6 istället

Något att hålla i minnet är att man kan förnya sin iPhone 6 utan att köpa en nyare modell av telefonen, det är både lättare och billigare att istället köpa nya tillbehör till telefonen för att förnya den. Hos exempelvis http://www.phonelife.se/iphone-6-1 finns en rad olika skal, bumpers och andra tillbehör som kan ge din iPhone 6 ett ansiktslyft, och då finns ingen anledning att köpa den nya S6 – vars lansering dessutom kommer bli försenad. Enligt Affärsvärlden har nämligen analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities uttalat sig om att produktionen av den nya iPhone modellen ligger efter och detta kommer innebära en försenad säljstart om cirka en till två veckor, men han tror dock inte att försäljningen kommer påverkas av detta. Något som dock har påverkats är Apples aktier som fallit först med 4 procent sen Apples nya rapport och sedan med 5,2 procent, vilket är en ganska dramatisk nedgång för ett så stort bolag, skriver Veckans Affärer.

Tre givna fördelar med iPhone 6:

  1. Större
  2. Tunnare
  3. Bättre